Времето: Отново опасни горещини в 13 области

Днес времето отново ще бъде слънчево и горещо. Временно увеличение на облачността след обяд ще има главно над Родопите. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, за Пловдив до 34 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

НИМХ при БАН отново обяви жълт код за опасни горещини в 13 области на България. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Благоевград.

В ранните сутрешни часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но още преди обяд ще се разкъса и намалее до слънчево време. След обяд ще се появи характерният морски бриз. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра – около 20 градуса.

В събота, 5 септември, ще се задържи слънчево, с високи температури – максималните ще са между 33 и 38 градуса. Ще се появи и юг-югоизточен вятър.

През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Отначало в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната, ще превали и прегърми. Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници – от около 25 градуса в Северозападна България, до 35-36 градуса – в Югоизточна България.

Подобни статии

Top