Времето: Отново приятно топло

Днес отново в сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена, но по-късно през деня видимостта ще се подобри и ще се установи слънчево време. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 26 и 31 градуса, съобщава НИМХ – Пловдив. За Пловдив минималната температура ще бъде 12 градуса, а максималната – до 26 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или краткотрайна мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 24-25 градуса. Температурата на морската вода ще е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 24 градуса, на 2000 метра – около 18 градуса.

И през следващите два дни времето ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в много райони в нощните часове ще утихва. Сутрин на отделни места в равнините и котловините ще има условия за краткотрайна мъгла или ниска облачност. Температурите в петък ще се повишат още малко и максималните в повечето райони ще са между 28 и 33 градуса, отново по-ниски по Черноморието.

Подобни статии

Top