Времето: Очаква ни затопляне

razkysana obla4nost

Днес облачността ще е разкъсана, на места ще намалява до слънчево време. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Максималните ще бъдат между 15 и 20 градуса. За Пловдив минимална температура 10, максимална до 18 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще има разкъсана облачност. Все още по крайбрежието ще е с умерен вятър – от север. Максималните температури ще са около 18 градуса, а температурата на морската вода – около 20 градуса. Вълнението на морето ще отслабва, към края на деня вече ще е към 2-3 бала.

И в планинските райони облачността ще намалява, задържаща се по-значителна по билата и срещу ветрените северни склонове. Вятърът по високите части ще е умерен, от североизток. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса, на 1200 м надморска височина ще е около 10 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.

През следващите два дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо. Ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. Сутрин ще е доста хладно, минималните температури в петък ще са предимно между 3 и 8 градуса, във високите полета е възможно да се образува слаба слана, а на места в низините видимостта ще е намалена. Дневните температури ще се повишат още и максималните в събота ще са между 19 и 24 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top