Времето: Още по-студено

Днес облачността ще е значителна с повече разкъсвания над северозападните райони. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Студено време с максимални температури между минус 2 градуса и минус 7 градуса, в Пловдив – минимална минус 6, максимална минус 2 градуса.

Над планините също ще има значителна облачност, с превалявания от сняг главно в Родопите. Вятърът ще е умерен и силен и постепенно ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10 градуса, на 2000 метра около минус 15 градуса.

В последния ден от годината над страната ще преобладава облачно време и на много места в Южна България ще превалява слаб сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от север-североизток. На 1 януари преди обяд все още на отделни места в Югоизточна България ще прехвърча сняг. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до незначителна. Ще се задържи студено.

Подобни статии

Top