Времето: Още сняг довечера

zima_2016 (9)

Днес времето ще се определя от преминаващ Средиземноморски циклон. Започналите валежи от сняг от запад постепенно ще обхванат целия регион, съобщава НИМХ – Пловдив. На места в югоизточните райони валежите от сняг ще преминат в дъжд. Ще се създадат условия за образуване на поледица.

През деня временно валежите ще спрат. Облачността ще се разкъса и намалее, но по-късно през деня отново ще се увеличи и вплътни. От запад отново ще започнат валежи предимно от сняг. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който през деня ще се ориентира от запад.

Минималните температури ще бъдат между -5 и 0 градуса. Максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. За района на Пловдив минимална температура -4, максимална до 4 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за януари.

Жълт код за поледици и сняг е обявен за шест области днес, обяви НИМХ при БАН. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м – около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максималните температури на въздуха ще са до 3-4 градуса. Температурата на морската вода е 4-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top