Времето: Преваляванията постепенно спират

Днес преваляванията постепенно ще спрат, най-късно в североизточните райони. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има през деня над Южна България. Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е западен, предимно слаб, в североизточните райони ще се задържи умерен от северозапад. Максималните температури ще са между между 0 и 5 градуса. За Пловдив минимална 1, максимална 6 градуса.

В планините ще се задържи облачно и мъгливо. Все още по северните склонове ще продължи да превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен от североизток-север, по Старопланинското било и силен. Дневната температура на 1200 м ще е около 0 градуса, на 2000 м – около минус 4 градуса.

В четвъртък облачността отново ще се увеличи и на места в Южна и Източна България ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, но ще се ориентира от юг и дневните температури ще се повишат.

В петък на места в източните райони все още е възможно да има слаби превалявания от дъжд, но от запад облачността бързо ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Температурите ще се повишат още.

Top