Времето: Предстои захлаждане

Днес отново до обяд времето ще бъде слънчево с разкъсана облачност. В следобедните часове и привечер отново ще се развие купесто-дъждовна облачност. В Горно Тракийската низина и Родопите ще паднат краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. На отделни места ще има интензивни валежи. Не са изключени и градушки.

Ще духа до умерен северозападен-западен вятър. Дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса. За Пловдив минимална температура 14 градуса, максимална 23 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца, съобщават от НИМХ-БАН.

Най-неустойчиво ще е времето в планините. Макар и с временни разкъсвания на облачността в предобедните часове, облачността ще е по-често значителна, предимно купесто-дъждовна, ще има краткотрайни, на места интензивни превалявания и гръмотевици. Високите била често ще са в облачния слой. Вятърът ще е от югозапад, предимно умерен, но по време на буря, рязко ще променя сила и посока. Температурите слабо ще се понижат, на 1200 м. надморска височина около 15 градуса, на 2000 м – 11 градуса.

В сряда вятърът от запад-северозапад ще се усили и дневните температури ще се понижат още – максималните ще са между 20 и 25 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, след обяд, главно в Източна България и южните райони, придружени с гръмотевици. Там са възможни градушки.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, вятърът в Източна България ще бъде от север, на места ще превали. Дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса.

Подобни статии

Top