Времето: Променлива облачност и слаби превалявания

vreme zima

Днес времето ще е с променлива облачност, по-значителна в следобедните часове и привечер. Ще има слаби превалявания от дъжд до полунощ в равнината част и в Родопите. По високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът временно ще се примесва със сняг.

Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса. Максималните температури ще се повишат още и ще бъдат между 5 и 10 градуса. За Пловдив минимална 0, максимална – 9 градуса.

Над планините ще е предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. На места ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 0°, на 2000 м около минус 4°.

В петък времето ще е предимно облачно, на отделни места отново ще превали слабо, предимно дъжд. Ще бъде почти тихо, видимостта в низините и котловините ще бъде намалена. Температурите ще са почти без промяна.

В събота и неделя ще духа слаб, в източните райони умерен, вятър от север-североизток. Валежи от дъжд ще има на повече места, главно в Централна и Източна България. Слаб сняг ще превалява в планинските райони, а в събота и във високите полета в Западна България. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски. В неделя на запад ще има и временни разкъсвания на облачността.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top