Времето: Променлива облачност, но топло

Днес времето ще бъде слънчево с променлива облачност, която ще се увеличава в следобедните часове. Вятърът ще бъде слаб и ще утихне до края на деня. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните – между 14 и 19 градуса. За Пловдив минимална температура 7, максимална 19 градуса.

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца и ще се понижава.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа слаб, по високите части умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 градуса, на 2000 м – около 5 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса. Вълнение морето 1-2 бала.

През нощта срещу четвъртък вятърът от северозапад ще се усили. През деня ще бъде предимно слънчево; до около обяд ще е и ветровито, след това вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са по-високи, дневните – съвсем слабо ще се понижат.

В петък сутринта ще е по-хладно, но вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще се усили и бързо ще се затопли. Ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

Подобни статии

Top