Времето: Променливо – слънце и дъжд

През първата част от деня времето ще бъде слънчево с променлива облачност. В следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, съобщава НИМХ-Пловдив.

В Пловдив времето ще бъде променливо. Възможна е и гръмотевична дейност. Минималната температура ще бъде 8 градуса, а максималната 20 до 21 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец май и през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 16-18°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа умерен западен вятър, който временно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°.

И в неделя отново, главно около и след обяд, на много места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. До обяд ще има и слънчеви часове. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните – между 17° и 22°.

През първите два дни от следващата седмица преваляванията ще са на все по-малко места, главно в западната половина от страната. Във вторник ще има и повече слънце, а облачността ще бъде предимно висока и средна. Ще продължи да се затопля: минимални температури – между 7° и 12°, максимални – между 20° – 25°.

Подобни статии

Top