Времето: Променливо, с краткотрайни валежи

Днес през първата част от деня времето ще бъде слънчево с променлива облачност. Около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса. За Пловдив 26 градуса.

През следващите 10-15 дни времето над страната ще бъде променливо. Това сочи средносрочната прогноза, представена в „Дарик кафе“. На много места ще има валежи, по-сериозни в планинските райони, придружени от гръмотевици.

През уикенда – 13 и 14 юни, времето ще се стабилизира, с повече слънчеви часове, но следобед на отделни места ще превали. Температурите в южните райони ще достигнат 32 градуса.

Следващата седмица ще започне със слънчево и стабилно време, което ще се задържи до сряда. От 18 юни дъждът отново ще се завърне, възможно е на много места да има превалявания, в отделни райони и интензивни. Лабилното време ще се задържи и през уикенда.

Top