Времето: Разкъсана облачност, вечерта идва дъжд

Днес до обяд времето ще е с разкъсана облачност. Около и след обяд облачността от северозапад ще се увеличи и вплътни. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които през нощта срещу петък ще преминат в сняг. В равнината част несъществена снежна покривка, по високите места и планините около 5 – 7 см. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а максималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса. За Пловдив минимална 0, максимална 9 градуса.

В планините и Предбалкана ще има валежи от сняг, в Подбалканските полета и Софийска област от дъжд и сняг, в Дунавската равнина ще превали дъжд, с тенденция към края на деня да премине в сняг. В Тракийската равнина и крайните югозападни райони ще превали дъжд.

Атмосферното налягане ще се понижи слабо, но ще остане по-високо от средното.

В планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е предимно от запад – умерен, с тенденция на усилване към края на деня, вече от северозапад. Температурата на 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м – около минус 6°.

Подобни статии

Top