Времето: Разкъсана облачност, възможни и валежи - DC news

Времето: Разкъсана облачност, възможни и валежи

времето

Днес ще преобладава разкъсана облачност, в следобедните часове до значителна. На отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, съобщава НИМХ – Пловдив.

В Пловдив също ще има разкъсана облачност, а следобед са възможни и валежи. Минималната температура ще бъде между 8 и 10 градуса, максималната – около 22 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно време, в следобедните часове с краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места придружени с гръмотевици. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 13 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Временно разкъсване на облачността ще има привечер. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне ще са появи слаб югоизточен вятър.

Максималните температури ще са от 14-15 градуса по северното крайбрежие, до 20-21 градуса в района на Бургас. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Сутринта вълнението на морето ще е 1-2 бала, след пладне по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.

Подобни статии

Top