Времето: Разкъсана облачност до слънчево

Днес в сутрешниште часове валежите ще спрат и облачността от запад ще се разкъса и намалее до слънчево време. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Към обяд и в югоизточните райони облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Ще се появи умерен, в Дунавската равнина – временно и силен, запад-северозападен вятър и с него ще проникне малко по-студен въздух, като вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.

До обяд атмосферното налягане ще се понижава, оставайки по-ниско от средното за месеца.

Над планинските масиви от Западна България ще преобладава слънчево време, а над тези в Източна облачността ще е значителна, със слаби превалявания. Около обяд валежите там ще спрат и облачността ще намалее до незначителна. Ще духа умерен, по билото на Стара планина – и силен, северозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

В сряда облачността отново ще се увеличи, на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Към вечерта и през нощта срещу четвъртък на повече места ще има валежи, а вятърът ще се усили и с него ще проникне студен въздух.

В четвъртък ще е почти без валежи, с променлива облачност. Вятърът ще отслабне. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите ще са: минимални – между минус 1 и 4 градуса, максимални – 10-15 градуса.

Подобни статии

Top