Времето: Разкъсана облачност

Днес над Западна България ще се задържи с разкъсана облачност, на места през деня и до слънчево. По-значителна ще бъде над източната половина от страната, възможно е на места да прехвърчи и слаб сняг. Там ще продължи да духа умерен, на моменти и силен северозападен вятър.

Температурите сутринта в повечето места ще са между минус 10 и минус 5 градуса. Дневните температури ще са с 2-4 градуса по-високи от предните дни, от 1 до 6 градуса. За Пловдив минимална -5, максимална до 2 градуса.

В планините тенденцията е към затопляне. Дневните температури ще са с 3 до 5 градуса по-високи от предните дни. На 1200 м ще достигнат до минус 1 градус, на 2000 м се очакват около минус 7 градуса. Вятърът по билата ще е умерен, над Източна Стара планина и Родопите до силен от североизток. Ще е с променлива облачност. Възможно е и тук-там да прехвърчи сняг.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса. Ще духа слаб, в източните райони все още умерен северен вятър. В събота вятърът ще се ориентира от североизток. Над Източна България облачността ще е предимно значителна, не са изключени и изолирани слаби валежи. Температурите ще останат без съществена промяна.

Подобни статии

Top