Времето: Силен вятър в Източна България, дъжд в Пловдив

Днес, след временно разкъсване и спиране на валежа в сутрешните часове, към обяд отново облачността ще се вплътни и ще има слаби превалявания. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса. За Пловдив минимална 2, максимална 9 градуса.

От НИМХ към БАН предупреждават за оранжев код за силен вятър от север – северозапад в областите Добрич и Варна. В други 9 области кодът ще е жълт. Това са Русе, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В останалите области вятърът ще бъде слаб до умерен. Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е облачно, по северните склонове и по билата мъгливо. Ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът ще бъде умерен до силен от север. Дневна температура на 1200 м н. в. ще е около -1 градус, на 2000 м около -7 градуса.

В сряда и в четвъртък облачността ще е предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания. Вятърът ще е от север-северозапад, в сряда ще отслабне до умерен, в четвъртък отново временно ще се усили. Дневните температури ще се повишат с два-три градуса и максималните в четвъртък ще са между 8 и 13 градуса.

Подобни статии

Top