Времето: Силни ветрове и ниски температури

Днес ще преобладава облачно време, но през деня ще настъпи разкъсване на облачноста. На места ще има превалявания от сняг. Ще продължи да духа умерен,а в югоизточните райони силен северен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад. Температурите ще продължат да се понижават и минималните температури ще бъдат между -10 и -5 градуса. Максималните ще варират между -7 и -2 градуса. За Пловдив минимална температура -5, максимална -2 градуса.

Метеоролозите предупреждават за силни ветрове в 11 области. НИМХ към БАН обяви жълт код за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Търговище, Разград и Силистра.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари – ще продължи да се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. По-късно през деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Мразовито време с минимални температури по най-високите върхове минус 20 градуса – минус 18 градуса, а максималната на височина 1200 м ще бъде около минус 10 градуса, на 2000 м – около минус 14 градуса.

Заради вятъра усещането ще е за още по-студено време. Има условия за измръзвания.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа силен и временно бурен вятър от север-североизток. Ще има снежни виелици. Максимални температури между минус 5 и 0 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подобни статии

Top