Времето: Слънчево, вятърът утихва

Днес облачността ще намалява и ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Привечер стихване на вятъра. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните температури ще се запазят и ще бъдат между 14 и 19 градуса.

В Пловдив времето ще бъде слънчево. Минималната температура ще бъде между 8 и 9 градуса, а максималната – между 18 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за април и ще остане без съществена промяна.

Над планините облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 12 градуса, на 2000 м – около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива и до обяд на отделни места ще преръми. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са между 15 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса, на север от нос Калиакра е 11 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

Подобни статии

Top