Времето: Слънчево, вятърът утихва

Днес времето ще бъде слънчево с променлива облачност, която ще се увеличава в следобедните часове. Вятърът ще бъде слаб – до тихо време. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните ще варират между 14 и 19 градуса. За Пловдив минимална температура 7, максимална 19 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

Сутринта по Черноморието облачността ще е значителна, но през деня ще намалее. Вятърът вече ще е слаб, от североизточен в сутрешните часове, по-късно през деня ще стане от юг. Максимални температури: около 14 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 2-3 бала.

Променлива ще бъде облачността над планините, но без валежи. Вятърът вече ще е умерен, от запад-северозапад. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м – около 2 градуса.

И в сряда ще бъде без валежи, с променлива облачност и слаб западен вятър. В повечето места минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, максималните – 15-20 градуса.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността чувствително ще намалее. През деня ще бъде предимно слънчево; до около обяд ще е и ветровито, след това вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са по-високи, дневните – съвсем слабо ще се понижат.

Подобни статии

Top