Времето: Слънчево, в неделя – и по-топло

Днес ще преобладава слънчево време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 4 и 9 градуса. За Пловдив минимална температура 1, максимална 8 градуса.

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са 3 – 4 градуса, вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода ще бъде 6 – 8 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната, между минус 3 и минус 8 градуса, на места в Североизточна България и до минус 10 – минус 12 градуса. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър и бързо ще се затопли, максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

В понеделник облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще остане без валежи. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните – почти без промяна.

Подобни статии

Top