Времето: Слънчево, в сутрешните часове – мъгла

Днес времето ще бъде слънчево с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен северозападен вятър. Минималната температура ще бъде около -1 и 4 градуса. Максималната температура ще бъде между 11 и 16 градуса, в местата с трайна мъгла по-ниски. За района на Пловдив минимална температура 0, максимална 14 градуса.

Привечер вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и ще започне да нахлува по-студен въздух. Облачността ще започне да се увеличава, съобщава НИМХ – Пловдив.

Жълт код за гъста мъгла е обявена за три области – София-град, Кюстендил и Благоевград. В столицата се очаква мъглата да е с видимост под 200 м и да се задържи през по-голямата част от деня.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 13 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще се появи слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта срещу вторник от североизток ще започне увеличение на облачността и във вторник ще бъде предимно облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между 3 и 8 градуса.

Подобни статии

Top