Времето: Слънчево и ветровито

Днес в сутрешните часове облачността ще е разкъсана, намаляваща. През деня ще е слънчево с незначителна облачност. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от северозапад – запад. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална 2, максимална 13 градуса.

Повишавайки се, атмосферното налягане ще стане близко до средното.

Времето в планините застудява. На 1200 м дневната температура ще е около 3 градуса, на 2000 м около – минус 5 градуса. Ще е предимно слънчево, но твърде ветровито, особено по Старопланинското било, където скоростта на западния вятър често ще достига и надминава 20 м/сек.

През нощта срещу петък облачността отново ще се увеличи и през деня само на отделни места ще превали, предимно слаб дъжд. Вятърът пак ще се усили – умерен, в Дунавската равнина и по Черноморието – и временно силен, от северозапад-север; дневните температури слабо ще се понижат.

В събота сутрешните температури ще са най-ниски – между минус 2 и 3 градуса. През деня ще преобладава слънчево време, но от запад ще се появи висока и средна облачност, по-късно – в процес на увеличение. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг.

Подобни статии

Top