Времето: Слънчево и ветровито

Времето днес ще бъде слънчево с променлива облачност. В следобедните часове и привечер облачността ще се увеличи. В югоизточните райони ще духа умерен до силен югозападен вятър. В централните и западни райони вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между -2 и 3 градуса. Максималните – между 8 и 13 градуса. За района на Пловдив минимална температура 3, максимална 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността или мъгла ще има в сутрешните часове. Вятърът ще е по-често силен, на моменти и бурен от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността по-северното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са от 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 13 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Подобни статии

Top