Времето: слънчево и ветровито

Днес в Източна България облачността постепенно ще се разкъсва, но ще се задържи значителна, почти без валежи. Вятърът от север-северозапад и там ще отслабне. Над Западна България ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в сутрешните часове. Максималните температури за страната ще са от 5 до 10 градуса, в Пловдив минимална 3, максимална около 8 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще е до умерен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м – около нула.

В неделя повече слънце ще има в Югозападна България. Над Северна и Източна облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще е слаб от север, по-късно ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони – до 12-13.

В понеделник от североизток ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат още. Ще има разкъсана, предимно значителна облачност, на отделни места в крайните източни райони ще има и превалявания.

Подобни статии

Top