Времето: Слънчево и още по-горещо

Днес ще бъде предимно слънчево, около и след пладне – горещо. НИМХ при БАН запазва жълтият код за опасно високи температури в цялата страна. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 34° и 39°, по Черноморието – малко по-ниски.

Главно над планинските и западните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там, вечерта и през нощта срещу вторник, ще превали и прегърми.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца – няма да се променя съществено. Над планините ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло.

В Пловдив отново времето ще бъде слънчево и горещо. Временно увеличение на облачността в следобедните часове ще има главно над планинските райони. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 радуса.

В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Само по най-високите върхове ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура но височина 1200 метра ще е 28°, на 2000 метра – около 20°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа характерен бриз. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето 1-2 бала.

Подобни статии

Top