Времето: Слънчево и тихо, сутринта мъгли

zima_prolet

Днес времето ще остане предимно слънчево. В сутрешните часове около водните басейни ще има временна мъгла, която бързо ще се разсее. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална температура 1, максимална 14 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 8-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен запад-югозападен вятър. Ще бъде топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 13 градуса, на 2000 метра – около 7.

В петък и събота от северозапад, в Източна България от север ще проникне студен въздух и температурите слабо ще се понижат. Минималните ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 7 и 12. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Северна България и източните райони, но вероятността за валежи е малка.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top