Времето: Слънчево и тихо

Днес ще преобладава слънчево и почти тихо време. В сутрешните часове из низините временно ще е с намалена видимост, а на места и с ниска слоеста облачност. До обяд видимостта ще се подобри навсякъде. А максималните температури за деня ще са между 14 и 19 градуса. За Пловдив минимална температура 6, максимална 16 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е съвсем слаб. Максималните температури ще са около 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 16 градуса. Вълнението ще е слабо – 1-2 бала.

Над Планините ще е слънчево. Вятърът ще е слаб, по Старопланинското било и умерен, от север. Затоплянето ще продължи. На 1200 м н. в. дневната температура ще достигне 12 градуса, на 2000 м ще е около 6 градуса.

В началото на следващата седмица ще е без валежи, с разкъсана облачност. В Северна и Източна България ще духа слаб вятър, в югозападните райони ще е почти тихо.

На места в низините сутрин ще има мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, но в местата с тихо време сутрин ще са около 0 градуса. Преобладаващите максимални температури ще са между 12 и 17 градуса.

Подобни статии

Top