Времето: Слънчево и тихо

slynce

Днес ще преобладава слънчево време с незначителна облачност. В сутрешните часове видимостта ще е намалена. Слаб вятър от североизток-изток до тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 5 градуса, а максималните температури ще се повишат слабо и ще бъдат между 12 и 17 градуса. За Пловдив минимална температура 4, максимална 15 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Повишението на температурите ще продължи и максималната на височина 1200 м ще достигне 16 градуса, на 2000 м – около 9 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Максималните температури на въздуха ще са 14-17 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и тихо. Само на отделни места покрай река Дунав и Черноморието ще има сутрешна мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието до около 10 градуса, максималните – между 14 и 19 градуса.

В четвъртък и в петък мъглата и ниската облачност ще са по-трайни и на повече места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Дневните температури ще са с 1-2 градуса по-ниски. Над планините и планинските райони ще е слънчево и по-топло.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top