Времето: Слънчево и тихо

Днес над западните и централни райони ще преобладава слънчево и почти тихо време. В източните ще се задържи предимно облачно и все още ще духа до умерен северен вятър, който постепенно ще стихва. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните между 5 и 10 градуса.

За Пловдив минимална температура 0, максимална 8 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност в масивите от Централна и Източна България. Там е възможно да прехвърчи слаб сняг. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6, на 2000 метра около 0 градуса.

В събота вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб, в Източна България – умерен. Денят ще започне с предимно слънчево време над Западна и Централна България, по-късно облачността, средна и висока ще се увеличи, без валежи. Над източните райони сутринта ще има значителна облачност, постепенно ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 7 и 12 градуса.

През нощта срещу неделя ще се заоблачи над цялата страна. В неделя ще завали дъжд, най-рано в западните райони, но до края на деня валежите ще обхванат цялата страна.

Подобни статии

Top