Времето: Слънчево, на места с мъгли

Днес ще бъде предимно слънчево, но сутринта на места в равнините отново ще има мъгла. След обяд от запад облачността ще се увеличи и вплътни – предимно средна и висока, и ще остане без валежи. Ще духа умерен, след обяд в Дунавската равнина – до силен, западен вятър.

Минималните температури, в повечето места, ще са между 0 и 5 градуса, а максималните ще са между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална – 1, максимална 13 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е около средното за месеца.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време. След пладне от запад облачността ще започне да се увеличава, но ще бъде без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части – и силен вятър, от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м – около 3 градуса.

В неделя с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават. От запад на изток на отделни места ще превали слаб дъжд, възможно е някъде да премине в сняг, но бързо ще спре. В понеделник, с изключение на Югозападна България, ще бъде доста ветровито, без валежи. Облачността ще е променлива, намаляваща в много райони до слънчево време. Ще остане сравнително студено.

Подобни статии

Top