Времето: Слънчево, но ветровито и студено

В сутрешните часове днес на места видимостта ще бъде намалена. През деня времето ще бъде слънчево с разкъсана облачност. Вятърът от запад-северозапад ще се усили. Ще нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. За района на Пловдив минимална температура 3, максимална 8 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

По билата на планините ще духа силен вятър от запад-северозапад. По-често ще е със значителна облачност, а много от върховете ще са в облачния слой с мъгла и е възможно от време на време да прехвърча сняг. Дневните температури над 1000 м. надморска височина ще са под 0 градуса. На 1200 м се очакват около -2 градуса, на 2000 м около -7 градуса.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен, на моменти и силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна. Максималните температури ще са от 5-6 градуса по северното, до 8-9 градуса по южното крайбрежие. Температурата на морската вода ще около 13 градуса, вълнението ще е слабо – около 2 бала.

Подобни статии

Top