Времето: Слънчево, с възможност за гръмотевични бури

Днес времето ще бъде слънчево с променлива облачност. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Родопите, Средна гора и Тракийската низина ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса. За Пловдив минимална температура 16, максимална 27 градуса.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста, на места и мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от запад, усилващ се и променящ посоката си по време на буря. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 15°.

В неделя облачността ще се увеличи. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. От североизток ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи дневните температури.

Подобни статии

Top