Времето: Слънчево, с разкъсана облачност

Днес времето ще бъде слънчево с разкъсана облачност. Около и след обяд от запад ще се заоблачи, като облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат валежи от дъжд, които преди полунощ ще се усилват. На места в Родопите валежите ще бъдат значителни. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Максималните им стойности ще бъдат между 12 и 17 градуса. За Пловдив минимална температура 6, максимална 15 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които след обяд постепенно ще спрат. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 7 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините денят ще започне с разкъсана облачност, но от запад тя бързо ще се увеличи и вплътни. По-късно от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, а над 1800 метра – от сняг. Вятърът ще бъде слаб, по високите части до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

Подобни статии

Top