Времето: Сняг и поледица

Днес с приближаването към Балканите на средиземноморски циклон, валежите от сняг ще продължат и постепенно ще обхванат цялата страна. Ще се образува снежна покривка между 10 и 15 см. За цялата страна е обявен жълт код за сняг и поледици. Минималните температури ще бъдат между -11 и -6 градуса. Максималните температури ще бъдат между -6 и -1 градуса. За Пловдив минимална температура -8, максимална -2 градуса.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над планините ще е облачно със значителни валежи от сняг. Ще духа умерен, предимно южен, по билата – силен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градуса, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

По Черноморието облачността от запад ще увеличи и още преди обяд на много места ще завали сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Снегът ще премине в дъжд и ще се създадат условия за заледявания и поледици. Максималните температури ще са между 1 и 4 градуса.

Почти през цялата следваща седмица ще превалява първоначално сняг, а постепенно с повишаването на температурите ще започнат превалявания и от дъжд. Възможни са и поледици, тъй като температурите са минусови.

Подобни статии

Top