Времето: Сутринта – мъгли, следобед – слънце

Днес в сутрешните часове в низините и котловините ще има намалена видимост. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, по-високи – по морския бряг. През деня времето ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се появи слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална температура 6, максимална 13 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, оставайки по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е до умерен, от изток-североизток. Максималните температури ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 15-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата – и умерен, вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, а на 2000 метра – около 5 градуса.

В четвъртък времето ще се задържи без промяна. В планините ще е слънчево. В равнинната част от страната преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, по-късно през деня мъглата ще се разсейва, а облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – 10 – 15 градуса.

В петък ще духа слаб до умерен, в Югоизточна България – временно до силен, вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно в източните райони, е възможно да превали слаб дъжд.

Подобни статии

Top