Времето: Температурите падат още, нови валежи на места

Времето ще се задържи почти без промяна – предимно облачно и студено. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър.

Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°. През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и до края на деня ще стане по-ниско от средното за януари.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра – минус 17°.

В Пловдив времето ще се задържи облачно. От север ще продължи да нахлува много студен въздух и температурите още ще се понижат.

Минималните температури ще бъдат между минус 16 и минус 11 градуса. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър, а в югоизточните райони североизточен вятър.

Привечер вятърът ще отслабне. Максималните температурите ще бъдат между минус 12 градуса и минус 7 градуса. Много студено време.

Подобни статии

Top