Времето: Температури до 15 градуса

Жълт код за намалена видимост в 5 области обяви НИМХ при БАН. Мъгли ще има в София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска области.  В Пловдивско също е възможна намалена видимост в сутрешните часове. Мъгли ще има на места Тракийската низина. Минималните температури ще бъдат между -3 и 2 градуса. За Пловдив минимална температура -1 градус, максимална до 15 градуса.

Към обяд ще се появи западен вятър, който в следобедните часове ще се усили. Видимостта ще се подобри и ще се установи слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е 9 градуса, на 2000 м – около 4 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен. Максималните температури на въздуха ще са между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

Подобни статии

Top