Времето: Топло и приятно

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и тихо. В сутрешните часове на места в котловините и низините ще има намалена видимост и ниска слоеста облачнст. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса. За Пловдив минимална 3 градуса, максимална – до 17 градуса.

Със съществуващата температурна инверсия в сутрешните часове в планините ще е най-топло. През деня ще е слънчево. Вятърът по билата ще е слаб до умерен от североизток-изток. Дневната температура на 1200 м ще достигне 15-16 градуса, на 2000 м около 9-10 градуса.

И по Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът съвсем слаб. Максималните температури ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода вече е 13-14 градуса. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В планините ще е слънчево и по-топло. Температурите ще са почти без промяна – минималните между минус 1 и 4 градуса, максималните между 14 и 19 градуса.

Подобни статии

Top