Времето: Топло и с променлива облачност

Времето днес ще остане сравнително топло за началото на месеца. Облачността ще е променлива, често значителна, до вечерта без валежи.

В сутрешните часове в низините ще има и локални мъгли, но още преди обяд ще се разсеят. Вятърът през деня в по-голямата част от страната ще е западен, предимно слаб, по Черноморието на моменти умерен от юг.

Температурите ще останат без съществена промяна, минимални между 2° и 7°, максимални от 11° до 16°. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното, започвайки да се повишава от вечерта.

В първия ден от седмицата понеделник отново ни чака неустойчиво време в Пловдив. Температурите ще варират от 0 до 13 градуса, като в сутрешните часове ще има намалена видимост.

Привечер обаче отново ще настъпи увеличение на облачността и преди полунощ на места ще превали слаб дъжд. Ще духа и слаб югоизточен вятър, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

И в планините ще е с променлива, по-често значителна облачност, като по билата и върховете ще има и мъгли. Превалявания от запад на изток ще започнат едва вечерта. Вятърът ще е предимно умерен от запад, с тенденция на усилване към края на деня, а през нощта вече от северозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 6°, на 2000 около 0°.

Подобни статии

Top