Времето: Хладно и ветровито

И днес времето ще бъде слънчево с променлива облачност. На места, главно в Родопите ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще се задържи ветровито и хладно за сезона. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса. За Пловдив максимална до 24 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще е с променлива облачност, почти без валежи. Ще се задържи с умерен, на моменти – и силен, западен вятър, който след пладне ще отслабне. Максималните температури ще са между 22 и 24 градуса, температурата на морската вода достига от 21 градуса – по северното, до 24 градуса – по южното крайбрежие, но с тенденция на захлаждане. Вълнението ще е 2-3 бала.

В планините ще се задържи ветровито, като по високите части ще духа до силен северозападен вятър. Ще е с променлива облачност, по-често – значителна. Северните склонове и билните части от време на време ще са в облачния слой. Главно в западната половина от страната се очакват и краткотрайни превалявания, дори по най-високите върхове на Рила – и да прехвърчи сняг. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 14 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.

Подобни статии

Top