Времето: Хладно, но почти без валежи - DC news

Времето: Хладно, но почти без валежи

Днес още ще в сутрешните часове в Западна България ще спрат, а в Източна ще продължи да превалява. След обяд и в Източна България дъждът ще спре. От запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът от северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен.

Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните от 11-12° в Североизточна България, където облачността ще се разкъса най-късно, до 17-18° в Югозападна.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

В Пловдив сутрешните часове валежната зона ще се изтегли на изток , а от запад ще настъпи разкъсване и намаление на облачността до слънчево време. Към обяд валежите и в югоизточните райони ще спрат. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса.

Над планините преди обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над 2100 метра – от сняг. Около обяд от запад валежите ще спират, облачността се разкъсва и намалява. Ще духа силен, временно и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Подобни статии

Top