Времето: Ще вали, вятърът ще утихне

dyjd

Днес времето ще се определя от преминаващ студен атмосферен фронт. Ще вали дъжд предимно в югоизточните райони, а след обяд и привечер в западните и централни райони. Главно в югоизточните райони ще духа силен югозападен вятър. До вечерта вятърът ще отслабне, но ще следва движението на студеният фронт.

От северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават, като максималните няма съществено да се различават от минималните стойности, които ще бъдат все още високи. Вечерта и през нощта понижението на температурите ще продължи. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са от 9 до 14 градуса, а максималните ще са между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална температура 10, максимална до 16 градуса.

Преди обяд все още по Черноморието ще духа умерен вятър, но по-късно и там ще отслабне. Времето ще е предимно облачно, ще има и превалявания. Максималната температура ще е 14-15 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е около 3-4 бала с тенденция на отслабване.

Преди обяд над планините вятърът все още ще бъде силен, от запад, но с тенденция на отслабване, а към края на деня ще бъде от юг – предимно слаб. Облачността ще се задържи значителна, билата по-често ще са в облачния слой. Ще има и превалявания, над 2000 м – от слаб сняг. Дневната температура на 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м – около 1 градуса.

И през следващите дни ще преобладава облачно време. Във вторник ще превалява дъжд на места в Западна и в Северна България, а в сряда – в цялата страна. Вятърът ще е предимно слаб, от североизток, в югоизточните райони – до умерен. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса, в Югоизточна България – до 16-18 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top