Връчват награда „Човекът – желязо“ на семеен лекар в Пловдив

Опашки за презаверяване на рецептурни книжки в Пловдив

Юбилейна национална научно-практическа конференция на тема „15 години НСОПЛБ”. Около 1200 общопрактикуващи лекари от цялата страна ще участват във форума, който започва днес и продължава до неделя.

Научната програма е изключително разнообразна и интересна и включва теми, свързани със заболявания на сардечносъдовата система, ендокринната система, психически, кожни, респираторни и други заболявания. Гост-лектори са водещи специалисти в съответната област. Организирани са и практически занятия, както и представяне на случаи от ежедневната практика на джипитата и възможността за прилагане на нови технологии в работата им.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани са: „Педиатрични аспекти на аутизма.“, “Фебрилни състояния в кърмаческа и ранна детска възраст – диференциална диагноза, терапевтични подходи.”,„Нефролитиаза – какво да правим в ежедневната практика?“, „Лечение на мускулни болки в гърба.“, „Рискова бременност през призмата на общопрактикуващия лекар.“ и много други.

В края на научната програма е организирана кръгла маса, по време на която ще бъде обсъдено миналото и очакванията за бъдещето на първичната извънболнична медицинска помощ у нас.

По време на заключителната вечер ще бъде връчен призът „Семеен лекар на годината”, както и грамота за най-активна регионална структура на НСОПЛБ; за научен принос; „Човекът-желязо” – за джипи, издържал най-много проверки през годината, за най-млад общопрактикуващ лекар, джипи-ветеран „Бедуин на годината” – за семеен лекар с най-много населени места на най-голяма площ в практиката (за индивидуална практика); за художествено творчество; джипи с най-много специалности и др.

По време на конференцията ще бъде представена и Втората книга „Събрани произведения на български лекари”- проза и стихове, подготвена и издадена от НСОПЛБ. За първи път тази идея бе реализирана през 2010 г. за предишния юбилей на организацията.

Подобни статии

Top