Връчват наградите „Добромир Тонев“

dobromir_tonev

Наградите от V-я Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ ще бъдат връчени тази вечер от 18.00 ч. в книжарница „Хермес на официална церемония.  60 поети от цялата страна на възраст до 45 години подадоха от една до три свои творби в анонимната литературна надпревара. Жури в състав: Младен Влашки, Здравко Дечев и Станислава Станоева определи кои автори заслужават да получат призове, носещи името на големия български поет.

Освен традиционните три парични награди от Община Пловдив в общ размер на 800 лв., организаторите са предвидили и специални призове за стихове в конкурса, посветен на Добромир Тонев – наградата на Радио Пловдив от 300 лв., ваучер за екскурзия, както и нощувка с вечеря за двама в централен пловдивски хотел.

За пореден път е осигурена и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и е в размер на 100 лв.

Литературният конкурс за поезия „Добромир Тонев” се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив и Поетична академия „Добромир Тонев”.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top