Връчват приз за млад спортист на Пловдив

komanov

Фондация „Пловдив – спортна столица на България“ връчва за първи път призове на млади спортни таланти.  Кои са отличените като най-добър млад състезател на Пловдив за 2015 година в индивидуален и отборен спорт – ще стане ясно утре от 19:00 часа в Новотел Пловдив по време на традиционната церемония „Спортист на годината“.

Освен призовете в двете категории  – за най-добър млад състезател в индивидуалните дисциплини и в отборните спортове, на церемонията ще бъде връчена и специална награда за спортен дух и феърплей. Според регламента номинирани са състезатели, родени след  1 януари 1994 година.

Фондация „Пловдив – спортна столица на България“ си поставя за основна цел да върне мястото на града като ключов център за развитието на масовия и професионален спорт в България. Затова една от нейните основни задачи е да подпомага млади пловдивски спортни таланти и да популяризира техните постижения.

През 2016 г. ръководството на фондацията ще инициира серия от дебати за необходимостта от изработване на нов Закон за спорта, в който ясно да бъдат разписани правилата за финансиране на спортните клубове и тяхната дейност.

Вижте двете десетки, подредени по азбучен ред ТУК!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top