Връщат Манол Пейков в УС на „Пловдив 2019“

Реакцията на общинския съвет в четвъртък е политически отговор към непознаването на работата на фондация „Пловдив 2019“

Отстраняването на Манол Пейков е един сигнал към всички работещи във фондация „Пловдив 2019“, че тя трябва да се раздвижи на местно ниво, да излезе от анонимност и пловдивчани да започнат да я разпознават. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Припомняме, че на 18 май Общинският съвет на град Пловдив изненадващо освободи от управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ известния издател Манол Пейков.

Ще променим решението на Общинския съвет и ще върнем Манол Пейков, защото той има качества да е в управителния съвет на фондацията.“, каза още кметът.

Тотев обясни още, че всъщност общинските съветници не са запознати с работата на „Пловдив 2019“, а за това са отговорни всички работещи в общинската фондация, включително и на управителния съвет.

„Реакцията на общинския съвет в четвъртък е политически отговор към непознаването на работата на фондация „Пловдив 2019“.

Новият зам.-кмет по култура Александър Държиков трябва да се намеси в работата на „Пловдив 2019“, за да може работата на фондацията, подготвяща града за Европейска столица на културата да се раздвижи на местно ниво.

„В четвъртък гласувахме два милиона лева бюджет за „Пловдив 2019″ и най-малкото заради това трябва да има отвореност към пловдивчани.“, заяви още Иван Тотев.

Кметът обясни още, че всичко което се е случило на сесията на общински съвет в четвъртък и всички намеци относно работата, които са направени към фондацията, всичко това е с най-добри намерения.

Подобни статии

Top