Всенародни тържества в районите за „Пловдив 2019″

IMG_4686

С всенародни тържества ще отбележат пловдивчани обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата. /Пълната програма вижте тук!/ Всички районни кметства са осигурили забавления и по места в районите.

Кметът на район „Централен” Георги Титюков кани жители и гости на града на празничен концерт от 11.30 часа пред ТЦ „Гранд”. Участие в празничната програма ще вземат изявени пловдивски таланти – Вяра Антонова, Боги Петрова и Стефани Илиева, духовите оркестри на ОДК и Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”, школа за народни танци „Луди млади”, спортна школа „Самодива”, деца от детски градини и училища на  район „Централен”, школа по танци „Ненси денс” и др.

Много изненади очакват присъстващите. Ще се проведе томбола с атрактивни награди – велосипед, смартфон, торта, козметични комплекти, лакомства, топки и други изненади.  Децата от детските градини са подготвили изложба от картини, посветени на град Пловдив такъв, какъвто го мечтаят и обичат. По време на концерта ще работи и детско арт-ателие на открито, в което всички желаещи деца могат да участват в изрисуването на най-голямото пано с мото „Заедно”.

В район „Западен“ са организирали голям празничен концерт от 11 часа в парк „Ружа“. На сцената пред храм „Свети Климент Охридски“ ще има богата програма, включваща много песни и танци на изпълнители от всички възрастови групи. На концерта ще бъдат раздадени и 300 балона, осигурени от фондация „Пловдив 2019″.

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков кани всички жители на района в парк „Каменица“ в 11 ч. Подготвена е богата програма с музика, песни и танци, в която ще се включат най-младите таланти от детските градини.

В район „Северен” тържествата ще са в 11.30 часа на сцената в парк „Рибница”. Там ще стартира богата танцова и музикална програма, включваща музикалните изпълнения на Димитър Милев, участник в „Мюзик Айдъл” и арт група „Славена”, както и изпълнения на деца от детските градини. На сцената ще излезе и фолклорен ансамбъл „Елика”, които ще допринесат за доброто настроение на всички гости. И тук ще има томбола с изненади.

В  „Тракия“ в 11:30 часа кметът на „Тракия“ Костадин Димитров кани всички жители и гости на района в парк „Лаута“, Зона „Барбекюта“,  за да отбележат заедно големия успех. На откритата сцена могат да се чуят невероятните изпълнения на солистката от „Арт Войс Център“ Мария Джурджева – носител на Гран При от Международния фестивал на изкуствата  „Орфеева дарба“, както и 14-годишният Петър Бечев – носител на златен медал от „Път към славата“.

Ще участват също Женският народен хор към читалище „Съвременник-1986”, децата от Младежка формация „Бон Мин“, а за финал ще има традиционно българско хоро. “.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top