Все още не е съборена рухналата къща в Столипиново

kashta_stolipinovo (3)

Къщата на ъгъла на улиците „Храбрец“ и „Възход“ в Столипиново, която рухна преди седмица заради некачествено строителство, все още не е съборена. Причината е в дългата и тромава процедура на определяне на изпълнител, който да срути постройката, съобщи и.д. кмет на район „Източен“ Емил Начев.

По думите му след издаването на заповедта за принудително събаряне, районната администрация е отправила покана към няколко фирми, включително и тази, с която има сключен договор за срутване на незаконни сгради в района. Нито един от строителните предприемачи обаче не се е наел да извърши разрушаването и разчистването на останките от сградата.

Отправена е покана и към още една фирма, но за да бъде сключен договор трябва да минат три дни от публикуването на поканата в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Тридневният срок изтича в петък, уточни Начев. Едва след това ще стане ясно дали и този предприемач ще се съгласи да извърши срутването. Заради това се очаква постройката да бъде съборена не по-рано от събота или дори следващия понеделник.

Припомняме, че сградата се срути в ранните часове на 20 октомври. Повече вижте ТУК! Впоследствие се оказа, че за събарянето общината ще трябва да даде поне 20 хиляди лева, които после ще бъдат възстановени от собствениците. Случаят се проверява и от прокуратурата, което допълнително ни кара да бъдем прецизни, допълни Емил Начев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top