Всички маршрутки в Пловдив с климатик от утре

Климатизирани маршрутки тръгват из Пловдив от утре

Край на непосилните жеги и раздрънканите и неугледни маршрутки в Пловдив. От утре всички бусчета на маршрутните линии в града ще са климатизирани.

Това съобщиха от компаниите, които спечелиха обявения от общината конкурс за обслужването на тези линии. Маршрутните линии бяха съкратени от 10 на 7 и ще бъдат обслужвани от общо 37 коли с актуален екосертификат Евро 5 накои дори и с по-високия Евро 6.

Конкурсът бе спечелен от досегашния изпълнител Валери Лозанонов, който обслужва 60% от превозите чрез фирмата си. Отсаналите се поемат от фирмата, която издава картите за преференциално пътуване в града. Тя е подизпълнител за обслужването на маршрутните линии, от които ще поеме 3.

Съгласно новите изисквания, заложени от общината, маршрутките ще се контролират с джипиес, за да не могат шофьорите да карат прекалено бързо и да не спират на нерегламентирани места.

Освен това една от линиите ще вози редовно гражданите и до летище „Пловдив“. Поне 10 чисто нови бусчета ще обслужват маршрутните линии, всички останали са добре отремонтирани и климатизирани.

Закриват се три от линиите с номера 10, 16 и 19. Превозите до близките села от общините „Марица” и „Родопи” остават.

 

 

 

Подобни статии

Top