Всички партии регистрираха листи в Пловдив

Превозват бюлетините със служебен транспорт в Пловдив

Пълният набор от партии и коалиции, които са заявили участие в Централната избирателна комисия /ЦИК/ са регистрирали листите си и Районната избирателна комисия /РИК/ в Пловдив. Представените кандидатски листи са отговаряли на законовите изисквания. На нито една от 18-те партии и 7-те коалиции не е отказана регистрация заради пропуски. Само един независим кандидат за народен представител –Владислав Стаматов, е подал заявление, на което е отказано.

„Причината е, че документите му не съответстваха на изискванията на изборния кодекс. Липсваха реквизити, които са задължителни. Беше му разяснено, че трябва да ги представи, но до края на срока необходимите документи не бяха депозирани в РИК”, обясни председателят на РИК 16 Деница Чингарова.

Голяма част от партиите и коалиците издигат по 20 кандидат-депутати. Най-кратката листа е на „Новото време” и партия „Зелените” с по пет номинации. Извършена е и една замяна.

Кандидатът за народен представител Камен Шишманов от листата на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” се е отказал и неговото място заема Александър Сиди.

Чингарова припомни, че предизборната кампания започва в петък. По думите й вече има сигнали за билбордове, които са поставени в Пловдив. Ако те не съдържат директен призив за гласуване в полза на конкретна партия или коалиция преди 5 септември, това не е нарушение на Изборния кодекс, посочи председателят на РИК 16.

Общият брой на членовете на секционите избирателни комисии на територията на община Пловдив е 4069.

 

Подобни статии

Top